26 янв. 2015 г.

Як я розумію поняття «людина з сонячним серцем»

На мою думку, людина з сонячним серцем повинна мати багато позитивних рис. Мабуть це дуже красива душею, добра,  яка завжди прийде на допомогу, дасть пораду та підтримає у скрутну хвилину. Дуже шкода, що таких людей з кожним днем стає все менше.
У наш час усі захоплені лише своїми проблемам, постійно зайняті. Декому з них не вистачає часу навіть на родину, не кажучи вже про те, щоб приділити увагу та допомогти іншим. Насправді ця ситуація дуже жахлива, тому що якщо люди так поводяться зараз, то що буде через десять років? Раніше люди були більш уважними, відвертими та не байдужими. Мабуть, тому жити було легше.
Яскравим прикладом людяності та сонячної душі може слугувати мати Тереза. Саме вона заснувала Орден Милосердя. Усі свої сили, чистоту та щирість душі вона спрямовувала на допомогу іншим. Мати Тереза навчала дітей, організувала притулок для безхатченків, покинутих напризволяще дітей, відкрила лікарня для бідних. Люди з усього світу пам’ятають її, тендітну жінку, як еталон доброти та людяності.
Одна з важливіших чинників характеру «сонячної людини» – це шляхетність. Ця гідність з’являється з часом, але це важкий труд. Доказом цього може слугувати вислів: «Істинно благородна людина не народжується з великою душею. Вона сама себе робить такою, своїми чудовими справами.»
Наприклад, Григорій Квітка-Основ’яненко був дуже шанованою людиною. Він завжди допомагав нужденним, у його домі завжди було багато людей, і він нікому й ніколи не відмовляв у допомозі. Григорія двадцять років поспіль обирали предводителем дворянства тому, що він завжди боровся за справедливість.
Отже, у нашому суспільстві багато проблем. Непорозуміння та обурення, що нам необхідні такі люди, від яких стає легше та тепліше лише від одного погляду. Саме тому такі люди і мають сонячне серце.  

3 комментария:

  1. БН-1-1 не списуєм

    ОтветитьУдалить
  2. София Сардаева2 ноября 2015 г. в 21:54

    На мою думку, людина з сонячним серцем – це оптиміст, який в будь-якій складній ситуації зможе знайти щось приємне. Така особистість - красива душею, добра, завжди прийде на допомогу, дасть пораду та підтримає у скрутну хвилину, адже й дня не може прожити без доброї справи.
    Тому що, коли сонце живе у душі людини, то його промінчики неможливо стримати. Вони осяюють усе навкруги любов’ю та теплом, наповнюють діяння щирим милосердям та добром.
    Наприклад, творчість Євгенії Гапчинської. Її чарівні янголи напувають добротою. Вони впадають у душу кожному, хто хоч раз їх бачив. А все тому, що художниця вклала в них частинку свого сонячного серця.
    Потрібно пам’ятати, що лише невелика кількість людей від народження оптимісти. Усі ми можемо вдосконалювати себе.
    Це доводять слова Володимира Маяковського: «Світити завжди, світити скрізь – ось мій девіз та сонця». Він підштовхує нас до розуміння того, що світло серця можна набути, якщо дуже цього прагнути. Треба кожного дня ставати більш альтруїстичними, відкривати своє серце іншим.
    З цього випливає, що найголовніше для людини з сонячним серцем ділитися своєю щирістю, лише тоді її життя буде повноцінним..
    Прикладом може слугувати історія життя Серафима Саровського. Світло його душі сяє крізь віки, а мудрість допомагає вже багатьом поколінням. Так одна людина з чистою душею може осяяти навіки життя потомків.
    Отже, людина з сонячним серцем - це той ідеал до якого прагне все людське єство,це та велична сила, яка єднає наше буденне з божественним

    ОтветитьУдалить