26 янв. 2015 г.

Хто над ким володарює – золото над людиною
чи людина над золотом?

Я вважаю, що в наш час золото володарює над людиною. Зараз не можливо прожити, якщо в тебе немає грошей. А з кожним кроком вони втручаються в наше життя все більше. Взагалі-то, гроші винайшли для того, щоб покращити умови існування, але з їх появою люди розділилися на дві категорії. Перша – це бідні, котрі не мають багато грошей, і тому не можуть жити в гарних умовах. А друга - це багаті, які живуть ні в чому собі не відмовляючи, в чиїх руках влада. Я вважаю проблема в тому, що люди не навчилися користуватися грошима, а свідомо стали їх рабами.                  
У нашому суспільстві «золота лихоманка». Тому що за гроші можна купити все: речі, дружбу, повагу, емоції і навіть любов. Люди готові заради грошей піти на все, не зважаючи ні на які духовні цінності.                                                              
Яскравим прикладом може слугувати головний герой роману Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» - Чіпка. Він заради кращого життя для себе зробив багато поганого для інших. Чіпка вбивав та грабував людей, забувши про всі моральні закони. Зрештою він відповідатиме за те, що скоїв. Тому можна з впевненістю вважати, що золото заволоділо ним.                                                                               
Прикладом може слугувати герой роману Ф.Достоєвського «Злочин і кара» - Родіон. Раскольников вбив лихварку  через те, що в нього не було грошей. Родіон, як і більшість своїх однолітків, був у скрутному матеріальному становищі. Але замість того, щоб працювати, він йде на злочин. Совість примусила героя зізнатися у скоєному і саме тоді він отримав душевний спокій.                                                                   

Отже, ми всі повинні розуміти, що не золото визначає особистість, а особистість за допомогою нього може втілити не тільки власні мрії, а і мрії оточуючих.   

4 комментария:

  1. «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» написав Панас Мирний

    ОтветитьУдалить
  2. Ааааааааааааааааааааааааааааа

    ОтветитьУдалить

  3. ☀️ła lÄ Ła la LÂ😌vīdÀŚ🤠lA ła vi Vi vidÀŚ⚡️La viDaš✨ła lÄ vi Vi vïdAs🦄lA VidÃs🗝Ła l vi Vīdas😰La VįD JüstisĒ!⛈jUStiše!👑lä ví VI vīDÂ😈

    ОтветитьУдалить