26 янв. 2015 г.

Роль особистості в історії

Я вважаю, що роль особистості в історії дуже велика. Багато з них залишаються на її сторінках, а є й ті, про кого ніхто нічого не знає. Вони працюють кожен день на благо свого народу, своєї держави. Тим самим залишають свій особистий, хоч і маленький, вклад в історію. Одразу роль такої особистості оцінити неможливо.
            В історії є багато особистостей, які допомагали своїй Батьківщині. Серед них були не лише патріоти, але й зрадники. Але саме вони роблять історію і залишаються в ній.
            Яскравим прикладом може слугувати Іван Брюховецький із роману Пантелеймона Куліша «Чорна рада». Він наобіцяв запорожцям «з три короба», тим самим забезпечивши себе підтримкою з боку громади. Брюховецький підкупом стає гетьманом України, але не виконує жодних обіцянок. Іван Брюховецький і зараз залишається для українців зрадником. Він залишив після себе в історії саме такий відбиток. 
            Всі пам’ятають Сталіна, Леніна, Пушкіна, Шекспіра, Гоголя. Багато хто – винахідників та вчених. Виходить, що роль в історії відіграють лише видатні люди. І саме вони можуть змінити хід історії докорінно, тому що в них є якась внутрішня сила.
            Наприклад, у Гітлера була така сила, що люди йшли за нього та його ідеї на смерть та вбивство. Навіть один помах його руки, один голос на мітингу викликав у тисячах людей захват. Гітлер відчував, що він потрібен їм. Адже вони вірили в те, що вони особливі. І тільки він здатен був зрозуміти їх.
            Отже, вся історія – це мозаїка, яка складається з особистостей, їх вчинків, бажань і пристрастей, думок і мрій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий