26 янв. 2015 г.

До чистої мети треба йти чистою дорогою

Я згодна з тим, що до чистої мети треба йти чистою дорогою. Деякі люди готові на будь-які вчинки заради досягнення своєї мети. Це може бути і зрада, і наклеп, і навіть вбивство. У дитинстві, коли проблеми були дрібними, було легше балансувати між добром і злом, чорним і білим. Але, коли ми подорослішали, то в житті з’явилися відтінки сірого. Людям стало складніше обрати шлях до досягнення мети. Я вважаю, що треба обирати засоби для досягнення своєї мети таким чином, щоб це завдавало мінімальної шкоди іншим.
Яскравим прикладом може слугувати Чіпка - головний герой роману Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?». У нього була гарна мета в житті. Чіпка хотів покращити своє життя, але він це робив, завдававши шкоди та горя іншим людям. У решті решт його заарештували та судили. Не дарма кажуть, що «на чужому горі, щастя не побудувати».
Прикладом може слугувати прагнення збудувати у країні комунізм. Мета цього була чудовою, оскільки у всіх людей було б гарне життя. Але для досягнення цієї мети йшли через репресії та тотальний контроль, які призвели до загибелі великої кількості людей. Така політика зазнала краху, і нині навіть сама ця колись осяйна мета не здається більшості людей такою привабливою.
Отже, перш ніж робити якісь вчинки треба добре проаналізувати до яких наслідків вони призведуть. Якщо через це постраждають інші, то краще пошукати інший шлях, або навіть зовсім відмовитись від своєї мети.
      

Комментариев нет:

Отправить комментарий