26 янв. 2015 г.

Велич людини вимірюється її справами

Я погоджуюсь із тим, що  велич людини вимірюється її справами. У наш час дуже багато людей, які виражають своє вміння лише на словах, а на справі нічого не можуть зробити, але є і ті, котрі доводять свої вміння. Недарма існує прислів’я «роби не словом, а ділом». По тому, які людина робить справи, ми бачимо яка вона. Якщо людина хоче показати свою велич, то вона робить гарні вчинки, а не навпаки.
Для того, щоб підтвердити мою думку, пригадаймо: чи ми самі завжди робимо те, що обіцяємо, чи подаємо приклад гарних та шляхетних справ. Людина, справи якої такі ж високі, як і її слова, гідна найвищої пошани у всі часи. Кожного будуть пам’ятати та поважати, якщо його вчинки будуть величними.  
Прикладом може слугувати батько головної героїні роману Ліни Костенко «Маруся Чурай» - Гордій Чурай. Образ Гордія ми бачимо у спогадах і думках Марусі, але саме його життя героїня вважає гідним пам’яті та поваги. Він запам’ятався всій Полтаві своїми бойовими звитягами та козацькою щирістю. Тому велич Гордія Чурая безперечна.   
На мою думку, людина повинна робити всі свої вчинки безкорисно. Тому що нам усі колись знадобиться чиясь допомога. Всі люди повинні допомагати одне одному та підтримувати у скрутну хвилину.  
Яскравим прикладом безкорисної людини може слугувати Мати Тереза. Вона допомагала людям із усього світу, не вимагаючи нічого у відповідь. Мати Тереза завжди підтримувала людей у найскрутніші хвилини. Вона вірила, що людина створена для кохання та добра, створена, для того щоб бути щасливою та дарувати щастя іншим. 
Отже, кожна людина повинна робити гарні справи. І головне, щоб те, що вона робить, було від чистого серця та безкорисно. 

1 комментарий: