26 янв. 2015 г.

Кожній людині слід виховувати свій
характер протягом усього життя.

Я погоджуюсь із тим, що кожній людині слід виховувати свій характер протягом усього життя. Характер людини формується від самого народження. Трапляється так, що є і знання, і мудрість, а характер може все зіпсувати, або ж змінити на краще. Характер людини впливає на її подальшу роботу та стосунки між іншими людьми. Він впливає на вчинки, дії, поведінку, слова.
Характер людини впливає на її подальшу долю. Якщо кожна людина не виховуватимемо свій характер, то вона не зможе розкрити свої таланти та досягти успіху. Тобто людина повинна бути цілеспрямованою та наполегливою. В неї повинен бути твердий характер, тому що це запорука успіху в житті.
Яскравим прикладом людини з твердим характером, може слугувати постать Маргарет Тетчер. Недарма її прозвали «залізною леді» за її характер. Маргарет Тетчер запровадила у Великій Британії цілу низку непопулярних реформ, які стали вирішальними у розвитку країни. Ніхто з її оточення не був згодний з нею, але вона твердо стояла на своєму. У результаті країна під керівництвом Маргарет досягла великих успіхів у всіх сферах життя.
Прикладом із літератури може слугувати Наталка, головна героїня п`єси Івана Котляревського «Наталка Полтавка». Саме завдяки її наполегливості, вона виборює своє щастя та залишається зі своїм коханим Петром. Якби Наталка була не рішуча та не відважна, то її б доля склалася зовсім по-іншому. Щастя в шлюбі, з не коханою людиною, вона б не знайшла.
Отже, кожна людина - господар свого життя та творець свого характеру. Якщо характер виховувати, то можна досягти будь-якої мети. Але для цього потрібно діяти, а не сидіти, склавши руки.



2 комментария:

  1. Спасибо,помогло)

    ОтветитьУдалить
  2. Я тільки у 7 класі але деякі речення мені допомогли написати твір

    ОтветитьУдалить