26 янв. 2015 г.

Найважчий труд – це творення самого себе

Я погоджуюсь із тим, що найважчий труд – це творення самого себе. Кожен із нас повинен розвиватися з кожним днем як особистість. Для цього ми повинні завжди вчити щось нове. Адже саме завдяки навчанню ми можемо досягти цілей та наблизитися до свого ідеалу. Із самого народження нас навчали наші батьки та рідні. Коли ми подорослішаємо, то повинні будемо самі дізнаватися щось нове та наживати досвіду.                  
Ми можемо навчатися завдяки книжкам. У них можна дізнатися усе, що тебе цікавить, та знайти нову для себе інформацію. Тим самим людина розвивається та стає особистістю.        
Яскравим прикладом самовдосконалення може слугувати Григорій Квітка-Основяненко. Через те, що був дуже хворобливим, він не зміг здобути вищої освіти. Але його можна вважати найосвіченішою людиною того часу. Все це тому, що Григорій Квітка щодня займався самоосвітою. Навіть, не мавши вищої освіти, він став членом товариства наук при Харківському університеті.
Також прикладом людини, яка займалася самоосвітою, може слугувати постать Ярослава Мудрого. Із дитинства він дуже багато хворів, кульгав на одну ногу. Тому князь Володимир не брав його в походи та не навчав військовій справі. Ярослав дуже любив читати книжки - це була його розрада. Завдяки тому, що він увесь час навчався, він став найосвіченішою людиною. Саме тому його називають Мудрим.       
Отже, всі люди повинні займатися самоосвітою та щодня вдосконалювати свої навички для того, щоб стати особистістю.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий