26 янв. 2015 г.

Ввічливість, вихованість і шляхетність прикрашають
будь-яку людину

Я погоджуюсь із тим, що ввічливість, вихованість і шляхетність прикрашають будь-яку людину. У наш час всі ці якості мають і інший бік. Люди забувають про те, що потрібно бути ввічливими до старших і молодших за себе. А про поняття шляхетність і вихованість іноді й зовсім забувають. Якщо людина вихована, то вона до кінця вислухає думку свого співрозмовника, а не перебиватиме його; не буде вживати ненормативну лексику та говорити на підвищених тонах. Люди повинні проявляти шляхетність не афішуючи її.
Існують «ввічливі» та «виховані»  люди, котрі зневажливо ставляться до оточуючих та легко ображають їх, тому що вважають себе кращими за інших.
Прикладом може слугувати панночка з повісті Марка Вовчка «Інститутка». Ця ніби освічена дівчина, що вихо­вувалась у якомусь «шляхетному» інституті, накинулася на бабу-кріпачку тільки за те, що старенька дала дітям по яблучку з панського дерева. Люди без серця завжди страшні й неприємні й тому вони залишаються ними, де б не навчались.
На мою думку, людина повинна робити всі свої вчинки безкорисно й не для показу, тому що ми повинні  допомагати один одному.
Яскравим прикладом шляхетної людини може слугувати Мати Тереза. Вона допомагала людям із усього світу, не вимагаючи нічого у відповідь. Мати Тереза ніколи не афішувала того, що вона робить для незнайомих людей, на відміну від наших сучасних меценатів, які тільки шукають нагоду підвищити свій рейтинг.
            Отже, ми всі повинні не забувати про те, що ми живемо серед людей. Треба пам’ятати про ті якості, які нам батьки намагаються закласти ще в дитинстві.

2 комментария:

  1. я в 6-стом класе и мне задали твор на ету тему

    ОтветитьУдалить
  2. Взяти за приклад Мати Терезу ви серйозно? Подивіться це відео і ви зміните свою думку https://youtu.be/0uSSQTgZjUE

    ОтветитьУдалить